Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 september 2008

Nieuwe P+: Cisco presenteert vergaderende geesten

Computers maken het mogelijk ons werk anders en duurzamer te organiseren. ZZPers kunnen vanuit hun garage grote netwerken van klanten en toeleveranciers en vakgenoten organiseren. Juist de MVO-wereld wemelt van netwerken, zo blijkt in de nieuwe P+, dat een overzicht presenteert. Zowel voor individuen, voor kleine als grote ondernemingen, voor starters en voor ver gevorderden is er iets bij.

Niet dat iedereen elkaar de hele tijd in levende lijve hoeft te zien. Sociale netwerken maken het al mogelijk om snel een paar woorden te communiceren, zonder fysiek contact. Jongeren maken hier graag gebruik van. In P+ de vraag wat dit betekent voor de oude netwerken die nog steeds in vergaderzaaltjes bijeenkomen, zoals politieke partijen, sociale partners en kerk. John Chambers van Cisco maakt het met Telepresence mogelijk om vergaderingen te organiseren van mensen die elkaar zien, maar zich in verschillende werelddelen bevinden.
Hij vertelde P+: "Laatst stond ik in Saoedi-Arabië op een podium en had daar een gesprek met één van mijn medewerkers uit Silicon Valley bij San Francisco. Hij was fysiek in Californië, maar stond tegelijk ook bij mij op datzelfde Saoedi-Arabische podium. Als een hologram. Hij liep over het plankier alsof hij er in werkelijkheid was. Het publiek, waaronder het koninklijk echtpaar, zag geen verschil", vertelt Chambers, nog nagenietend van dat optreden. Dat bedoelt hij met "Beam me up, Scotty"; niet de teleportatie van mensen, maar een holografisch evenbeeld.

P+ webtip: John Chambers in P+

P+ webtip: John Chambers met pratende geest