Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
27 oktober 2008

Brad Pitt draagt baby in biologische draagdoek

Laura Reinke nam het Amerikaanse ontwerp, maar voegde er enkele eigen designs aan toe. Gestyleerde plantmotieven, vlinders. Fraai. In ieder geval wat lieflijker dan de militaristische zwarte doek waar Brad Pitt de straat mee op gaat om zijn babies wat frisse lucht te bieden. Reinke vertelt: "Ik ben een New Yorkse, maar woon al acht jaar in Duitsland. Ik droeg zelfs mijn jongste dochter tot ze 15 kilo woog. Zo was ik veel sneller. Ik hoefde haar zelfs niet eens uit de doek te halen wanneer ik haar achterin de auto zette. Ze ging met doek en al in het kinderzitje. En ik pakte haar er al slapend uit en ze bleef gewoon doorslapen. Zo had ik zelf tien minuten om even uit te blazen."

Het idee achter de draagzak is om de draagtijd tijdens de zwangerschap nog een tijdje te verlengen. Ook al herinnert niemand het zich, dat was een heerlijk warme en gemoedelijke periode, waar de hartslag van moeder het ritme van het leven aangaf. Het is ook niet voor niets dat moeders hun pasgeboren kind onmiddellijk weer in de armen nemen en willen bedekken. Natuurvolkeren gebruiken de draagzak tot op de dag van vandaag. Vrouwen hebben beide handen vrij en kunnen het land bewerken. De makers van de New Native Baby Carrier wijzen Westerse vrouwen er op dat het met een draagzak ook veel makkelijker winkelen is dan met een buggy. Ga daar maar eens mee winkeltje in, winkeltje uit de P.C. Hooftstraat door, of de Rotterdamse Koopgoot.

Er zit wel een flinke besteltijd op. Reken op vier tot zes weken. Maar ook dan nog is het mogelijk Chantal te verslaan. Laura Reinke: "Oh, geef me haar adres. Dan stuur ik haar eentje op."

P+ webtip: Draagdoek bestellen in BerlijnP+ webtip: Draagdoek bestellen in Nederland (goedkoper)

P+ webtip: Amerikaanse sterren met draagdoek