Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
28 oktober 2008

Wulffmorgenthaler brengt extreemste dagkalender 2009 uit

Anders dan de beroemde scheurkalender van Peter van Straaten zit de Deense dagkalender in een hard kaft. Omgevouwen kan de plaat van de dag open op een bureau liggen. Of dat in elke woning of kantoororganisatie aan te bevelen is? De twee Denen gaan met menselijke verhoudingen net zo “over the top” als met hun commentaar op het smelten van poolkappen of verdrinkende ijsberen. In hun universum ontmoeten we pandaberen die coke snuiven, pal voor een benefietoptreden voor het Wereld Natuur Fonds.

Houdt dus rekening met rondvliegende lichaamsdelen en ander ernstig fysiek geweld, want volgens Wulffmorgenthaler schuilt er een enorme agressie “achter onze keurig opgeruimde Deense huisjes met verantwoorde Deense designmeubeltjes”. Wees ook niet bang voor expliciete seksuele uitspattingen en volkomen ontaarde relaties. Wees ook gerust, want Wulffmorgenthaler verafschuwen hun landgenoten die de profeet Mohammed willens en wetens wilden beledigen met hun cartoons. “Zo tragisch niet grappig”.

Maar bestel beslist deze prachtige kalender wanneer u de humor inziet van een farao, die duidelijk maakt waarom de piramides in Egypte zijn gebouwd. Hij staat voor zijn oppermeester slavendrijver, met daarachter een horde aan slaven. Zegt de farao: “Okay, dat vogelbadje is klaar. Dat kostte acht minuten. Wil je dan nu zo vriendelijk zijn om me uit te leggen hoe wij verder gebruik kunnen maken van de 90.000 slaven die we voor dit karwei hebben gekocht?”

P+ webtip: Bestel Jaarkalender WulffMorgenthaler