Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
31 oktober 2008

Recruitement MVO-managers van start

HBO en Universitair Weekblad Intermediair heeft recent haar jaarlijkse onderzoek afgesloten naar de beste betalende en meest plezierige banen bij de overheid en het bedrijfsleven. Een functie als MVO-manager stond er nog niet bij. En dat zal volgens Waardijk de komende vijf, tien jaar ook wel niet gebeuren. De recruiter werkte jarenlang in commerciële functies bij de ABN AMRO, de laatste anderhalf jaar als CSR-manager, een positie die met MVO-manager te vergelijken is.

“MVO-manager is geen mainstream functie”, zegt hij. “De positionering is soms niet duidelijk. En verantwoordelijkheden verschillen van bedrijf tot bedrijf. Bovendien is de ene onderneming de andere niet, zeker niet op het terrein van MVO. Als een bedrijf voorop loopt, wordt het een totaal andere invulling dan wanneer men er nog maar net mee in aanraking is gekomen.”

In deze tijden van crises en verwarring, worden functies als MVO-manager steeds interessanter. Iemand die tien, vijftien jaar alleen aan carrière heeft gedacht en onder hoge druk heeft gepresteerd, verlangt op zeker moment naar naar werk dat toegevoegde waarde heeft. “Die professionals willen we koppelen aan bedrijven”, zegt Waardijk. “We hebben gemerkt dat de hoogopgeleide werkzoekenden geen passende baan kunnen vinden. En werkgevers zoeken tevergeefs goede kandidaten. Over een jaar moeten we toch vijftig mensen aan werk helpen.”

De komende maanden zullen hij en Caroline Ligtenberg van de Duurzame Vacaturebank een website de lucht in brengen om de MVO-managers aan bedrijven te koppelen. “Dat loopt uiteen van een MKB-er in de bouw tot grote multinationals en bedrijven die uitsluitend in MVO-land opereren. Met een passende beloning, dat wel. MVO-management heeft tegenwoordig maar weinig met geitenwollensokkengedoe te maken. Kwaliteit kan je alleen optimaal gebruiken als ook de profit kant naar behoren is ingevuld”, aldus Waardijk.P+ webtips: Attract Finance Duurzame Vacaturebank