Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
04 november 2008

P+ presenteert lijst met klassieke MVO-boeken

Bij de lijst met MVO-klassiekers staan ook titels waar het woord maatschappelijk verantwoord ondernemen niet eens in voorkomt. Een voorbeeld is het in het Nederlands vertaalde boek “Ondergang” van Jared Diamond. Het is dezelfde ecoloog / geograaf die de wereldgeschiedenis herschreef in zijn boek “Zwaarden, Paarden en Ziektekiemen”, goed voor de Pullitzerprijs. Ditmaal toont Jared Diamond aan dat tal van beschavingen ten onder gingen omdat de bevolking niet begreep dat er een einde kon komen aan de beschikbare natuurlijke hulpbronnen. En dan uiteindelijk tot kannibalisme overgingen. Of ratten aten, zoals de overlevenden op het Paaseiland. Diamond leert ons dat wij maar 1 planeet hebben. Dat sterke beeld is daarna nooit meer verdwenen.

Een aantal schrijvers was te gast op de congressen van P+. P+@Work introduceerde Paul Ray en zijn Cultural Creatives in Nederland. Een marketeer die moet nadenken over duurzame consumenten kan om deze titel niet meer heen. Ook Simon Anholt inspireerde met “Brand New Justice” tot nieuw denken. Na zijn komst ontstond Dutch Design in Development en vliegen regelmatig Nederlandse designers uit om met ambachtslieden in verre landen nieuwe producten voor de westerse markt te maken. Joseph Pine vertaalde zijn “Experience Economy” voor P+ naar de duurzame wereld.

Bent u het eens met deze lijst van klassieke MVO-boeken? Mist u een titel die er beslist bij zou moeten staan? Een boek dat echt vijf sterren verdient omdat het echt baanbrekend was, een echte nieuwe stap zette? Laat het ons weten. Mail: editor@p-plus.nl

P+ webtip: P+ Classics