Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 november 2008

Lamikon Lifelong kozijn meest duurzame keus

Bij hout denk je al snel aan houtrot, kromtrekken of andere weersinvloeden. Bij Lamikon Longlife houten kozijnen is dat niet het geval. Opdrachtgevers krijgen zelfs voor minimaal vijftien jaar garantie op het product. Door zeer nauwkeurig het vochtpercentage te beheersen, blijven verf- en vochtgebreken uit. Het NIBE vergeleek het Lamikon kozijn met zowel zacht- als hardhouten kozijnen, als ook kozijnen van aluminium en PVC. En het kwam met de vaststelling dat dit kozijn de laagste CO2 uitstoot het laagste is van allemaal. Daarnaast, zo stelt het NIBE, “gaat er bij de productie van beglaasde en afgelakte kozijnen het minste energie verloren”.

Volgens het NIBE zijn de milieuvoordelen van Lamikon Lifelong kozijnen significant. Omdat ze aantoonbaar minder houtrot vertonen dan vergelijkbare houten kozijnen, levert dit grote besparingen aan hout op. Bovendien zijn de kozijnen van FSC hout gemaakt, hout dat zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Ook draagt de geïsoleerde beglazing van deze kozijnen bij aan het voorkomen van energieverspilling.

Het houten kozijn werd voor in 2002 op de markt gebracht door Lamikon, een netwerkorganisatie van timmerfabrieken en totaalonderhoudsbedrijven. Bedrijven en toeleveranciers die dit toepassen zijn onder meer het welbekende Scheuten (van glas en PV panelen) uit het Limburgse Venlo, Sigma Coatings en Akzo Nobel decorative coatings.

P+ webtip:
Lamikon kozijnen