Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
13 november 2008

Duurzame stoffeerder merkt beginnende recessie

In het Provinciehuis in Arnhem herbekleedde Meubelrestyle de banken met koeienhuiden. Meubelrestyle is een van die vele MKB bedrijven die opvallen door vakmanschap en ambachtelijkheid. Vorig jaar fuseerden daartoe twee familiebedrijven, de ene veertig jaar oud in de Arnhemse binnenstad, de ander na de eeuwwisseling onder de rook van dit Betuwse knooppunt in Huissen begonnen. “Er is moeilijk aan goede vakmensen te komen. Bovendien werd het bedrijf van mijn partner, het vroegere Van Kampen & Zonen, steeds moeilijker bereikbaar”, zo verklaart Verholt de fusie.

Het bedrijf, dat nu zeven werknemers telt, heeft een uitgebreide keus aan meubelstoffen en -vullingen, uiteenlopend van leer en kunstleer tot gerecyclede wol en podypes, een polyether dat niet als afval op de stort terecht komt maar als schuimrubber product aan een tweede leven begint. “Cradle-to-cradle materialen”, zo vertelt Verholt, “hebben sinds de VPRO documentaire van Rob van Hattem mijn grote interesse. De belangstelling vanuit de branche staat echter nog in de kinderschoenen. Gelukkig begint er wat te veranderen. Zij denken ook na. Omdat we een van de grootste stoffencollecties van Nederland voeren, kunnen we hier een bescheiden rol in spelen.”

Verholt legt de keuzes voor duurzamere materialen vanuit zijn jarenlange expertise en ervaring dan ook aan zijn klanten voor. “Hoewel de vraag van de klant dienend is, kunnen we hierin dus iets sturen”, zegt hij. “Je merkt dat bedrijven en particulieren steeds meer doordrongen worden van een lange termijn visie op hun spullen. Zoals stofferen in plaats van weer nieuwe meubelen aan te schaffen.”

P+ webtip 1:
Meubelrestyle

P+ webtip 2:
Marktplaats Duurzaam Inkopen