Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
16 november 2008

74 Topmannen zoeken idem dito topvrouwen

Bercan Günel, van het executive search-bureau Woman Capital, die de 74 topmannen verzamelde. De 74 topmannen roepen minister Bos van Financiën op bij de noodzakelijke hervorming van de financiële sector rekening te houden met het feit dat Nederland over een groot aantal vrouwen beschikt die zakelijke uitdagingen aangaan met kennis en betrokkenheid. “Vrouwen die financiële ondernemingen kunnen leiden, vrouwen die kunnen bijdragen aan beter bestuur en toezicht en aan het herstel van vertrouwen en resultaten”, luidt de tekst.

Met de oproep moet worden bereikt dat Wouter Bos bij de vernieuwing van de financiële sector ook topvrouwen gaat benoemen in de nieuwe besturen van de financiële ondernemingen en bij de toezichthoudende instanties. Daarbij is de achterliggende gedachte dat het wenselijk is om in de huidige crisis alle ruimte te geven aan “the best teams we have”. Daarin zitten volgens de topmannen niet alleen mannen, maar zeker ook vrouwen.

Het ministerie van Financiën heeft in ruil voor reddende kredieten en overnames veel zeggenschap gekregen in de benoemingen van bestuurders en commissarissen. Bercan Günel, een van de initiatiefnemers van zowel deze oproep als de vorige en partner van het executive search-bureau Woman Capital, zegt hierover: “De nieuwe financiële sector vraagt om nieuw leiderschap. Dat biedt de beste talenten de kans om hieraan waarde toe te voegen. De huidige crisis is een uitgelezen gelegenheid om vrouwen met vakkennis en bestuurlijke kracht een rol te geven in het herstel van vertrouwen, betrouwbaarheid en duurzaamheid.”

Wie de 74 topmannen zijn? Bekijk de lijst op de website van Woman Capital.

P+ webtip: Woman Capital