Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 november 2008

Duurzaamheidsprimeurs op Nationaal Sustainability Congres

. BAM zal met wethouder A. Baars van Gemeente Bronckhorst de afspraak bevestigen om het meest duurzame gemeentehuis in Nederland te bouwen en tevens het meest duurzame gebouw ooit door BAM Utiliteitsbouw gerealiseerd.
.Pon Holdings zal op het congres de Volkswagen Passat TSI EcoFuel voor het eerst in Nederland presenteren. Dit aardgasvoertuig uit het Volkswagen programma kan via Groen Gas Garanties van Essent vrijwel CO2-neutraal (well-to-wheel) rijden. De combinatie van een zeer zuinige en schone turbo aardgasmotor en biogas als brandstof, maakt de Volkswagen Passat ECOFUEL 1.4 TSI die begin 2009 op de Nederlandse markt komt, tot een zeer milieuvriendelijke oplossing. Dit  model krijgt naast een A-label bij ongewijzigde kabinetsplannen ook een bijtelling van slechts 20 procent.
. Tijdens het congres overhandigt Athlon Car Lease aan Stichting Natuur & Milieu het onafhankelijke onderzoeksrapport “Duurzaam leasen” waarin de effecten van het Athlon Car Lease Duurzaam Mobiliteitsplan zijn berekend.
. Willem Lageweg (directeur MVO Nederland) zal namens kledingbedrijf Dutch Spirit de eerste duurzame stropdas overhandigen als start van het “Sustainable Suit” project. De klimaatneutrale kostuums en stropdassen zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Fair Trade en zijn klimaat neutraal geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen. Dit alles maakt de kostuums duurzaam, vandaar de naam “Sustainable Suit”.
. Océ lanceert de Prémia Class productlijn: een lijn van printers die een volgend leven krijgen met hergebruikte materialen, goed voor het milieu en de klant.                                             . De nieuwe online dienst FileNetwerken.nl wordt geopend. Met deze dienst wordt een nieuwe manier van netwerken geïntroduceerd. Automobilisten kunnen vooraf op profiel kiezen met wie men gezamenlijk willen rijden naar werkgever, bedrijventerrein, event etcetera;
. Tijdens het congres zal de prijs voor het meest duurzame publiek toegankelijke gebouw van Amsterdam uitgereikt worden op basis van het door Kinderen van Nu (14-jarige scholieren van het Amsterdamse Ignatius gymnasium) uitgevoerd onderzoek met een methodiek van de Dutch Green Building Council. P+ webtip: Nationaal Sustainability Congres