Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
29 november 2008

BCC zamelt gratis cartridges intkjetprinters in

Otten stelt de retorische vraag: “Wat doe jij met je inktcartridges?” Hij heeft een punt. Voor lege batterijen is er een afvalbak. Voor plastic komt er ooit nog een. Maar voor al die inktpatronen, die altijd zo snel opgaan, is er niks. Zelf bijvullen met een injectienaald is ook niet een groot succes geworden, geklieder met vingers in alle kleuren van de regenboog. “Precies, en daarom bieden wij deze service aan”, maakt Otten de gedachtengang af. De zakjes liggen op elke balie. Catridges er in en klaar. Oude of kapotte mobiele telefoons kunnen er trouwens ook in.”

Grote printerfabrikanten als HP werken mee. Een deel van de catridges kan op deze manier weer opnieuw gebruikt worden. Een ander deel zal op milieuverantwoorde wijze vernietigd worden. BCC verdient er niets aan, maar het Wereld Natuur Fonds krijgt een deel van de opbrengst voor het Noordpoolprogramma.

Otten: “We hebben eerst aan de voorkant gewerkt. Met de Groene Stekker campagne hebben we personeel en klanten bewust gemaakt van hun energiegebruik. Koop een zuiniger toestel wanneer dat kan. Met deze inzamelingsactie kijken we naar de achterkant, de toeleveranciers en het afval.”

P+ webtip: WNF en BCC