Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
29 november 2008

Hallfords lanceert e-Solex in Nederland

De stille werking en nauwelijks vervuilend gebruik van de 400 W lithiumpolymeeraccu maken de tweewieler een ideaal vervoermiddel voor korte afstanden. Er zijn twee versies van de e-Solex: de snorfiets rijdt maximaal 25 kilometer per uur. De bromfietsvariant haalt ten hoogste 35 kilometer. De accu levert stroom voor ongeveer anderhalf uur rijden, omgerekend een actieradius van 25 tot 40 km. Daarmee evenaart de elektromotor bijna de behaalde afstanden van de vroegere Solex met verbrandingsmotor. De levensduur van de accu bedraagt 500 volledige oplaadbeurten.
 
Om de accu van de e-Solex op te laden kan deze uit de e-Solex worden verwijderd en met behulp van een laadtoestel binnenshuis op het stopcontact worden aangesloten. Dat hoeft niet. Met een verlengsnoer kan er ook een aansluiting onder het zadel bereikt worden. De accu kan dan blijven zitten. In acht uur is de hele accu vol: dat moet je dus in de nachtelijke uren doen.

De oude Solex was alleen te krijgen in de kleur zwart. Dat hoort eigenlijk zo. Toch heeft de e-Solex nu ook zadels in de kleuren rood, zilver of bruin te koop. Aan het stuur zijn een snelheidsindicator, kilometerteller, een indicator voor de resterende batterijtijd en een digitaal klokje aangebracht. Dankzij bluetooth krijgt de bestuurder automatisch een waarschuwing wanneer de mobiele telefoon overgaat.Wel groene stroom gebruiken!P+ webtip: De Franse website van de e-Solex