Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
05 december 2008

Michael Moore roept op alle automakers op te kopen

We vertalen een stuk uit zijn pleidooi dat is gepubliceerd op Alternet, een kritische Amerikaanse nieuwssite, die vanaf het begin campagne voor Obama voerde.  

“Leden van het congres, dit is wat ik zou doen. Het transporteren van Amerikanen is een van de meest belangrijke taken van onze regering. Omdat we een gigantische economische, energie- en milieucrisis doormaken, moet de nieuwe president en het congres doen wat Franklin Roosevelt deed toen hij het hoofd moest bieden aan een crisis. Hij gaf opdracht aan de auto-industrie om te stoppen met het maken van wagens maar over te schakelen op vliegtuigen en tanks. De Grote Drie (General Motors, Ford en Chrysler) moeten niet alleen wagens gaan maken die niet langer afhankelijk zijn van olie, maar ook bussen, treinen, metrolijnen en light rail. Dit zal niet alleen banen redden, maar miljoenen nieuwe jobs scheppen.”

Volgens Moore zijn er slimme mensen genoeg die het management van de auto-industrie kunnen vervangen en wel oog hebben voor de eisen van de 21-ste eeuw. En Moore zou dit keer nog wel eens gelijk kunnen krijgen ook van het Amerikaanse Congres. Er is grote woede over het feit dat de heren in een prive-straalvliegtuig naar Washington vlogen, voor hun bedelmissie. De congresleden gaven ook niet toe en wilden eerst wel eens precies weten wat ze van plan waren met de gevraagde 34 miljard aan leningen te gaan doen. P+ webtip: Moore op Alternet