Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
20 januari 2009

TeleSwitch biedt 2.500 gebruikte telefoons

Tien jaar geleden richtte Cats TeleSwitch Europe op, met hulp van Amerikanen van Teleswitch Telecommunications. Hij kent de markt van telefooncentrales door en door. “Het is met telefooncentrales net als met een gebruikte computer. Die kun je rustig kopen. Maar zit er toevallig nog oude software op, dan moet je die opnieuw kopen. De grote aanbieders zaaien angst. Ze vertellen dat de huidige systemen zouden zijn verouderd en komen met nieuwe digitale systemen. Maar is het ooit voorgekomen dat een toestel niet meer overging als er werd doorverbonden? Wat verwacht je van een telefoon? Hoeveel functies gebruik je?”

Wat verkoopt hij dan wel tweedehands? “Niet de centrales zelf dus. Die heb ik er ook 40 staan, maar die blijven in het magazijn. Ik verkoop alleen maar de telefoontoestellen. De apparatuur is door en door degelijk. Wanneer wij hele systemen opkopen, maken we toestellen schoon, draaien er een nieuwe oordoppen in, nieuwe snoeren, kleuren eventueel bij. We kijken uiteraard alles na. Bij levering zijn ze optisch, technisch en hygiënisch in topstaat.”

Kan hij de centrales dan niet kwijt in arme landen? “Ik doe geen zaken met Afrika. De licenties gelden trouwens wereldwijd. En moet ik er dan aan meewerken dat arme kindertjes de printplaten uit elkaar slopen om er edele metalen uit te halen? Ook in Oost-Europa kan ik de centrales niet kwijt. Daar is de vreemde situatie dat bedrijven ofwel heel veel geld hebben en alleen State of The Art centrales kopen met 700 faciliteiten onder de knop. Ofwel echte rotzooi.”

Aan opstartende ondernemingen met een klein budget heeft hij ook geen klanten? “Het zijn vooral grote bedrijven, die hun bestaande centrales kunnen uitbreiden met extra toestellen. Sinds kort halen we bij onze klanten ook de voorraden oude telecomapparatuur op. Dat ligt vaak ergens in een hoek in een kamer. We kijken alles na en stellen het materiaal beschikbaar aan alle vestigingen van die onderneming. Daar komt het hoofdkantoor zelf meestal niet aan toe.”

P+ webtip: Aanbod Teleswitch