Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
31 januari 2009

Minister Koenders: samenwerking met bedrijven enige juiste weg

Koenders sprak tijdens de prijsuitreikingen van de Business in Development Awards. BiD is een initiatief waarbij ondernemers uit ontwikkelingslanden met hulp van Nederlandse ondernemers in de vorm van contacten, coaching en toegang tot kapitaal een bedrijf kunnen starten. Koenders noemde dit “een prachtig voorbeeld hoe Nederlandse bedrijven op een slimme manier kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden.”

De prijzen gaan naar ondernemingen die volgens de jury het beste businessplan hebben ingediend. Sinds de lancering van BiD, vier jaar geleden, is het netwerk er in geslaagd 2500 directe banen te creëren voor slechts 1500 euro kosten per baan. “Een bewonderenswaardig resultaat”, noemde Koenders dat.

De BiD Nature Challenge prijs voor het beste business plan dat winstgevendheid en werkgelegenheid weet te combineren met duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit ging naar het Keniaanse BEKEDEV. Dit bedrijf produceert eco-bijenhoning, bijenwas, zeep, kaarsen en sappen.

P+ webtip: BEKEDEV