Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 februari 2009

Future Duty: MVO-actiebedrijf voor doe-het-zelvers

Je hebt het echt helemaal alleen gedaan?
Paul Evekink: “Niet helemaal. Mijn broer Huibert helpt ook mee. En ook hebben we uurtjes en kwartiertjes gratis gekregen van bevriende reclamemakers en van een advocaat. De reclamemakers bedachten de illustratie van de aarde die vernietigd wordt door vliegtuigen. Het is gebaseerd op een computerspelletje: Astroïds. Ouders kunnen via hun kinderen laten zien dat ze bezorgd zijn over de toekomst van de wereld en dus ook voor de toekomst van die kinderen. De doelgroep is dus zelf het uithangbord, om het een beetje oneerbiedig te zeggen.”

Hoe kom je aan de module van een webshop?
“Die zijn voor niets op internet te vinden.”

Wie betaalt de voorraad T-shirts?
“Er is geen voorraad. We hebben ook weer via internet een textieldrukker gevonden die zelf voorraadbeheer doet. Zij nemen jou de hele logistiek uit handen. Vandaag bestellen, overmorgen in huis.”

En op internet vond je ook ondernemers in arme landen die je kunt financieren?
“Ja, die websites zijn er ook. Ze zijn al blij met hele kleine bedragen. Een paar T-shirts en ze hebben al een microkrediet. Bij ons blijft er niets van het geld hangen. De eerste microkredieten zijn alweer terugbetaald. We hebben er nu vijf, verspreid over de hele wereld.”

Jullie hebben geen kantoor?
“We hebben een laptop, dat is alles. Dat is onze hele Global Enterprise. We are mean and lean to the extreme.”

P+ webtip: Future Duty

P+ webtip: Leningen van Future Duty