Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 maart 2009

Nu 250 verschillende duurzame visjes bij Fishes

Naast de heekfilet naturel is er ook de gepaneerde heekfilet. Verder bestaat het diepvriesassortiment uit Thaise viskoekjes, de zalmburger uit Alaska en de visnuggets. Fishes is van een vispionier uitgegroeid van unieke viswinkelketen naar visgroothandel nieuwe stijl, die aan vele andere viswinkels levert. De Kaapse heek wordt meteen ingevroren met behulp van de modernste technieken, zodat de rijkdom aan voedingsstoffen en de smaak optimaal worden behouden. De inkomsten van de visserij dragen bij aan de verdere ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Het gaat nu lekker met het MSC-label. Nathalie Steins, commercieel manager MSC Nederland, zegt: "Het aantal visproducten met het MSC-logo in Nederland is sinds begin vorig jaar ruim vertienvoudigd. Dit betekent dat consumenten steeds vaker een keuze voor gegarandeerd duurzame vis kunnen maken en daarmee belonen ze vissers die in duurzame visserij hebben geïnvesteerd.”

De heek van Fishes is sinds deze week te koop bij Albert Heijn. Daarna zullen de diepvriesproducten ook verkrijgbaar zijn in Duitse, Franse, Belgische en Zwitserse supermarkten. Fishes zelf opent in april alweer de vijfde winkel in Nederland.

P+ webtip: Fishes