Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
02 maart 2009

If You Care: gerecyclede aluminiumfolie

Aluminiumfolie is een geweldig verpakkingsmateriaal. Het behoud voedingsstoffen en kwaliteit van prakjes die even teveel waren. De smaak is de volgende dag nog net zo goed. Ook vitaminen verdwijnen niet. Anders dan kunststof beschermt het tegen licht, zuurstof en bacteriën.

If You Care is van Amerikaanse oorsprong, met een Zweeds kantoor voor Europa. Voor oorsprong maakt het bedrijf vooral gerecycled karton en papier. De verpakking van de aluminiumfolie doet dan ook erg Amerikaans aan.

Wikipedia meldt ons over aluminium: “Het metaal is nu iets meer dan een eeuw beschikbaar, en in die tijd heeft het op stormachtige wijze de wereld veroverd. Het is economisch een bijzonder belangrijk metaal. Aluminium is licht (slechts een derde van het gewicht van staal of brons), sterk, slijtvast en bestendig tegen corrosie, behalve spanningscorrosie. Het is een goede geleider, het is niet ferromagnetisch, maar kan in bij het in contact komen met een hele krachtige magneet wel zijn eigen zwerfstroom en zo een tegengesteld magnetisch veld opwekken, het vonkt niet, en het laat zich "gemakkelijk" vormen. Aluminium is daarmee het constructiemateriaal bij uitstek voor de vliegtuig- en ruimtevaartindustrie, maar niet voor motoren, want het wordt zachter bij verwarmen.

In Nederland werken enkele duurzame architecten als Paul de Ruiter en Thomas Rau met aluminium gevels.P+ webtip: If You Care

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier