Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
20 maart 2009

Nietloze nietmachine en andere duurzame kantooraccessoires

Een bouwmarkt als Eco-Logisch is natuurlijk ingericht op producten in de bouw. Bamboevloeren, hout en natuurlijke isolatiematerialen. Duurzame verwarming, gereedschappen en dergelijke. Kantoor- en bureauartikelen kom je minder tegen. Hoewel? Ooit van de iPhone oplader van A-Solar gehoord? Voor een luttel bedrag laadt je met mini PV cellen je PDA op. En die voert Greengiving niet in haar zeer uitgebreide assortiment.

Greengiving is, althans volgens de informatie op haar website, onderdeel van Maxilia, een snel groeiende verkooporganisatie in relatiegeschenken en premiums uit Veenendaal. Sinds vorig jaar zijn ze, naast Maxgiving en Winegiving, begonnen met Greengiving, wel inziend dat groen de laatste tijd een trend is waarbij garen goed te spinnen valt. Hun kleine, maar ook iets grotere geschenken voor op kantoor zijn milieuvriendelijk, soms grappig en altijd betaalbaar.

Naast de origami nietmachine (tegen dezelfde prijs als bij Eco-Logisch) verkopen ze balpennen, gemaakt uit gerecyclede CD-hoesjes. En bureauklokjes die op water lopen en P+ in ieder geval nog nooit had gezien. Volgens commentaar op de website van Eco-Logisch moet je er echter wel op letten dat de patronen uitneembaar en vooral bijvulbaar kunnen zijn. Daaraan ontbreekt het bij veel van die klokjes wel eens.

Maar wat luxe lederen schrijfmappen nu met duurzaamheid te maken hebben? Dat ze plantaardig gelooid zijn? Of van gebruikt leer zijn gemaakt? Ons ontging het enigszins. Evenals de bijzonder handige Stormparaplu, ontwikkeld door studenten aan de TU Delft en bestand tegen windstoten van honderd kilometer per uur. Dan is de invalshoek van Eco-Logisch toch iets sterker: gedreven en met passie duurzaamheid in de bouw naar de mensen toe brengen. Met relatiegeschenken waarop, schijnbaar alleen voor de verkoop, een duurzaam kenmerk is geplakt, blijkt het veel gemakkelijker scoren.P+ webtip: Eco-spullen... voor op je kantoor

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier