Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
10 april 2009

Share People: Met deeltijd-WW naar een ontwikkelingsland

SharePeople is een organisatie die ondernemers in ontwikkelingslanden in contact brengt met professionals in Europese bedrijven om kennis uit te wisselen. “Vaak zal het niet nodig zijn om gebruik te maken van de omslachtige deeltijd WW-regeling”, zegt directeur Cosmas Blaauw van SharePeople. De meeste werknemers zijn zo gemotiveerd om deel te nemen aan een project, dat ze onbetaald verlof opnemen. Maar nu de deeltijd-WW er toch is, biedt ze een extra kans. “Het is beter dan thuis op de bank te zitten”, zegt Blaauw. “Door deel te nemen maak je jezelf nuttig.”

Bedrijven en werknemers moeten wel wat obstakels overwinnen: de regeling is behoorlijk bureaucratisch en een bedrijf moet kunnen aantonen dat het werknemers scholing biedt tijdens de WW-periode en daarover rapporteren. Ook moeten er afspraken worden gemaakt met de OR.

De regeling voor werktijdverkorting richtte zich in de praktijk vooral op; niet de groep waar SharePeople zich op richt. De deeltijd-WW treft ook mensen die iets te bieden hebben door tijdelijke uitzending naar een ontwikkelingsland.

P+ webtip: Share People

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier