Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
16 april 2009

Hampibordjes de zomertrend in hippe strandtenten

Worden deze bordjes niet slap, als er een vochtige salade op wordt geschept? Sanders: “Nee, de bordjes blijven stevig, ook wanneer er warme of vochtige gerechten in geserveerd worden. Ze zijn ook geschikt voor de ijskast, oven en de magnetron. In 2009 hebben wij ook een design collectie geïntroduceerd die volgens gastronorm afmetingen is samengesteld. De horeca kan er dus goed en professioneel mee werken.”

De bordjes worden in het zuiden van India van bladeren van de Areca boom gemaakt, een palmboom, die noten levert. De bladeren weren vocht. Bij een regenbui parelt het water er af. De bladeren worden ter plekke in vorm gebracht door zogenaamde micro-entrepreneurs. Sanders: “Per stuk, één bordje uit elk blad, dus de tekening van elk bordje is verschillend. Hierdoor is elk exemplaar uniek. Bovendien kan er op afwas en bediening worden bespaard, omdat de bordjes samen met restjes eten kunnen worden weggegooid. Ze zijn vooral geschikt voor walking dinners en outdoor events als BBQs en picnics.”

Wie van deze bijzondere Hampiproducts wil eten, moet naar Whoosah in Scheveningen of Paal 69 en de Cubaans aandoende Mangos Beach Bar in Zandvoort. Sanders: “Ook gebruikt Tommy Hilfiger onze bordjes voor al hun events en liggen ze bij Sissy Boy in de winkel.” Ze kosten daar tussen de 1 euro en de 1,50 euro per stuk.  Sanders: “De horeca betaalt ons tussen de 25 en de 35 eurocent, bij een flinke afname. We hebben plannen om ze als eigen merk aan het winkelbedrijf te gaan leveren.”

P+ webtip: Hampiproducts