Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
17 april 2009

Natuurlijk smullen: biosnackbar gaat cateren

Het is niet zo dat Geul het vak eerst leerde in een andere snackshop of uitgekeken raakte op de FEBO. Ze was vroeger serveerster en assistant manager in restaurants en conductrice op de trein. Hoe ze dan op het idee kwam? “Ik eet zelf alleen biologisch vlees. Ik kan niet tegen het dierenleed dat de bio-industrie aanricht. En mijn dochter is 100 procent vegetarisch. Waar kun je dan lekker snacken? De groentekroket en de kaassoufflé hadden we op een gegeven moment wel gehad.”

Bij het verkopen van een biologische snack hoort een andere sfeer, vindt Geul. Het moet er gezelliger zijn en gastvrijer dan in andere snackbars. Daar wordt niet meer dan het noodzakelijke gezegd om de bestelling op te nemen en af te geven. “Ik groet iedereen die binnenkomt, hoe druk het ook is. Dat vind ik belangrijk. Maar dat zie je bijna nergens.”

De media-aandacht die ze kreeg als eerste biologische krokettenbakster bezorgde haar zelfs klanten uit heel Nederland. Geul kan het bewijzen met een gastenboek. Ook iets dat je bij een Patatje van Adje niet gauw tegenkomt.P+ webtip: Natuurlijk Smullen