Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
19 april 2009

Dragons Den van Young professionals voor armoedebestrijding

Het eerste is een congres van de InterCompany Association (ICA). Dit is de overkoepelende vereniging voor bedrijfsjongerenverenigingen. ICA is ontstaan nadat in de jaren '90 enkele bedrijfsjongerenverenigingen met elkaar gingen samenwerken en activiteiten zijn gaan organiseren. Sindsdien is ICA uitgegroeid tot het grootste netwerk van young professionals in Nederland. Het congres, dat gaat over de rol van het Nederlandse bedrijfsleven bij armoedebestrijding, wordt bezocht door circa 200 bezoekers, allen werkzaam bij grote bedrijven.
Het tweede evenement is de MDG Dragons Den. Het is georganiseerd door negen young professionals die zich het "TAP team" noemen. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij allen ongeveer tien jaar geleden bij de internationale studentenorganisatie AIESEC actief waren. Wereldwijd telt AIESEC nu meer dan een half miljoen alumni, werkzaam in alle denkbare sectoren en op alle mogelijke posities. Het TAP team wil met de MDG Dragons Den tappen uit het enorme potentieel van dit wereldwijde netwerk. Op 22 april worden ongeveer vijftig alumni uit vijf landen met de 'dragons' geconfronteerd. Dit zijn Minister Koenders en directieleden van Philips, Douwe Egberts, ATOS Origin, Grolsch, VODW, FMO en United Nations Volunteers.
Vijf teams presenteren aan deze Dragons een businessplan, dat zowel bijdraagt aan de MDGs als aan de rentabiliteit van het bedrijf dat het oppakt. De Dragons stellen kritische vragen en geven aan of ze meedoen of niet. Op 14 april was de kick off bij Philips, waar de teams werden gevormd en de eerste ideeën voor de plannen werden gesmeed. Deze variëren van microfranchise tot local sourcing voor multinationals.
Beide evenementen worden door Minister Koenders bijgewoond. En Business in Development, van NCDO, ondersteunt beide evenementen met kennis en inspiratie. Dat kan geen toeval zijn. P+ webtip 1: ICA

P+ webtip 2: AIESC