Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 april 2009

Volvo eerste erkend duurzame dealer Nederland

Met behulp van een scan wordt in kaart gebracht in hoeverre de bedrijfsvoering van een dealer duurzaam is. De scan bestaat uit 42 vragen, gegroepeerd rond de zes aandachtsgebieden van duurzaam ondernemen, te weten: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Als de antwoordscore binnen de juiste bandbreedte valt, kan de ondernemer het certificaat aanvragen.  De resultaten van de scan worden gecontroleerd door specialisten van een onafhankelijk instituut (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Zij rapporteren de resultaten van de scan aan een deskundige commissie die besluit al dan niet het certificaat toe te wijzen.

Geert Vermeer, voorzitter BOVAG Autodealers: “Al jaren is Hans van Vliet de grote voorvechter van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Prachtig en zeer toepasselijk dat juist zijn bedrijf als eerste het nieuwe certificaat in de wacht sleept. We gaan het certificaat de komende jaren verder uitbouwen. En we zullen de lat elk jaar een stukje hoger leggen. Duurzaamheid is immers een dynamisch begrip. Het certificaat zal ook elk jaar opnieuw aangevraagd moeten worden. Immers, alleen als duurzaamheid elke dag weer op het netvlies van de medewerkers staat, kan duurzaamheid echt slagen.”

Van Vliet Automedon is al ruim 50 jaar actief als Volvo-dealer. Het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer. BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 11.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. De Do (Duurzaam Ondernemen) Scan van de Bovag werd gemaakt door adviesbureau BECO. De scan kan door alle autodealers ingevuld worden, maakt niet uit welk merk wordt gevoerd.

P+ webtip 1: Van Vliet Automedon