Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
11 mei 2009

Colliepup eet opvulschuim van Eco-logisch

Eco-logisch werkt niet alleen zelf met het materiaal, maar verkoopt het bubbeltjesplastic ook aan professionals. Bos: “Dat wordt meestel na een keer gebruiken weggegooid. Kan net zo goed in de groene bak, of in tuin. Water er over en na een tijdje is het weg.”

Jeroen Kolman van de groothandelspoot van Eco-logisch hoopt de verhuisbranche voor het biologische afbreekbare bubbeltjesplastic te interesseren. Wat zijn de prijzen? “De opvulchips kosten 32,12 inclusief BTW voor een reusachtige zak van 400 liter. Een rol luchtkussentjes verkopen we in twee maten. Een rol van 100 meter van 50 centimeter breed kost 22,25 euro, een rol van een meter breed 44,51 euro. Het zijn nu nog vooral particulieren die gaan verhuizen en dit kopen. Maar voorzichtig aan proberen we de professionele branche mee te krijgen.” De luchtkussenfolie en het vulschuim wordt geleverd door Moonen, ook bekend van de afbreekbare kartonnen koffiebekertjes. Het voelt net iets anders aan als gewoon bubbeltjesplastic, maar als je er in knijpt geeft het wel dat heerlijke knapgeluidje. (Bij Paul de Leeuw zat dit seizoen een dame die de hele dag het liefste niets anders doet dan de bubbeljes lucht kapot knijpen).

Wij benieuwd of onze hond na dit bijzondere tussendoortje nog wel zin in ander eten had. Geen probleem. Tussen de middag gingen de hondenbrokjes net zo hard weg als normaal.

P+ webtip: Afbreekbaar bubbeltjesplastic van ECOlogisch