Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
26 mei 2009

Enveloppen uit Duitse topografische kaarten

Het is werkelijk smullen, zeker voor mensen die graag gedetailleerde kaarten lezen. Je kunt niet alleen enveloppen krijgen, maar ook A4-papier. In dat geval wordt de oorspronkelijke achterzijde gebruikt als voorzijde. De stafkaarten kunnen goed weg met zowel een inktjet- als een laserprinter. Voor 100 vel A4-vraagt Bureaubewust 2,75 euro, inclusief BTW. Dat is nog eens goed hergebruik.

Ton Bals, mede-eigenaar van het bureau: “Het is heel populair bij reisbureaus, wandelaars en grafisch ontwerpers, dat zijn regelmatig terugkomende klanten. Het spreekt aan: het is eco en toch leuk. Het is stevig papier, want als je onderweg bent en je vouwt die kaart een paar keer open, moet hij niet meteen scheuren. Het papier is sterker dan van een doorsnee enveloppe.”

Maar je hebt wel altijd Duitse gebieden: “Bijna altijd. Of er moet eens een stukje Oost-Groningen aan vast zitten. Een keer hebben we wel eens de Veluwe gehad. Hoe dat nou kwam, dat hebben we nooit begrepen, want de kaarten komen van een Duits topografisch instituut.”

P+ webtip: Enveloppen van Bureaubewust

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier