Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
15 juni 2009

Britten vechten om plek in BoerenBed

Wat je kunt verwachten van een BoerenBed? Nijskens waarschuwt: “Denk niet aan alle faciliteiten die een hele grote camping biedt. Het is kleinschalig, gericht op het boerenleven zelf. Dus geen bowlingbaan of zwembad. Dat verwachten mensen soms wel eens. Ze willen graag in hun eentje bij de boer staan, maar tegelijkertijd ook alle voorzieningen van Center Parcs hebben. Dat kan niet. Maar er is wel mooie natuur om in te staan en dieren voor de kinderen om mee te spelen.”

De bewoners van de tent krijgen een eigen kippenhok. En dan maar hopen dat er een kakelvers eitje voor het ontbijt is. Voor wie echte ouderwetse boerenbroden met de eieren wil bakken is er een houtgestookte oven. Want zo ging dat vroeger, toen boeren hun eigen brood nog bakten. Voor wie daar geen zin in heeft, bieden alle boeren een eigen boerderijwinkel.

In Nederland zijn nu 9 boeren die van juni tot oktober een BoerenBed naast het erf hebben staan.  Daar zit een biologisch bedrijf tussen, een schapenfokker, veel bedrijven met koeien. Nijskens: “Er zijn er dit jaar geen nieuwe bij gekomen. In Engeland slaat dit concept veel beter aan, en ook in Frankrijk. Daar concentreert de organisatie zich nu op.”

P+ webtip 1: Boerenbed

P+ webtip 2: Feather Down

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier