Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
19 juni 2009

Meezingen mantra helpt Nepal aan ziekenhuis

Ani Choying Dolma werd geboren in Nepal, in een uit Tibet gevlucht gezin vol geweld. Al op tienjarige leeftijd besluit zij naar een boeddhistisch klooster te vluchten om niet te hoeven trouwen en als non haar toekomst veilig te kunnen stellen. Nu is zij een succesvolle, krachtige vrouw die met haar prachtige stem en bijzondere levensverhaal haar droom waarmaakt: het bouwen van een school voor kansarme meisjes en een ziekenhuis. In Mijn stem voor vrijheid vertelt ze haar verhaal, van de ellende in haar jeugd tot alle vreugde van nu.

Wie Ani Choying Dolma voor het eerst ontmoet, maakt snel de vergissing te denken dat zij een rustige, serene boeddhistische non is. Schijn bedriegt. Choying is ook een zeer wereldse dame: fan van Bruce Lee, in het bezit van een enorme Jeep (die ze uiteraard zelf bestuurt), dol op Bollywoodfilms en geregeld westers gekleed. Al in het klooster onderscheidde zij zich van anderen door haar open, sprankelende geest en haar doorzettingsvermogen. Deze zetten haar onder andere aan tot het leren van de Engelse taal en zorgden voor allerlei leerzame ontmoetingen met buitenlandse gasten van het klooster.

Een van die gasten ontdekte haar prachtige stem en nodigde haar uit om een cd op te nemen. Dit was het begin van een geheel nieuwe fase in het leven van Ani Choying Dolma. De cd met boeddhistische songs werd een succes in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk en bracht Choying de hele wereld over. Haar zakelijke instinct zorgde er vervolgens voor dat zij haar dromen kon gaan verwezenlijken: het vechten voor vrijheid en scholing van kansarme meisjes door middel van een opleidingscentrum en, meer recent, het bouwen van een ziekenhuis voor arme Nepalezen. Ani Choying Dolma is in Nederland op 20, 21, 22 en 23 juni.Op 21 juni treedt Ani op op het Haarlemmer Houtfestival.  Lezing en mini concert in De Roos, Amsterdam
Datum: ma 22 juni
Tijd: 19.30 – 22.00
Taal: Engels
Prijs: 15,-  (of € 10,- als bedrag voor 1 juni wordt overgemaakt op nr 7533980 t.n.v. Stichting de Roos).
Reserveren: de Roos 020-6890081
Zie voor meer informatie: www.roos.nl

Lezing en mini concert in de Lutherkerk, Gouda
Datum: di 23 juni
Tijd: 19.30 – 22.00
Taal: Engels
Prijs: 15,-  (of € 10,- als bedrag voor 1 juni wordt overgemaakt op gironr. 2234895
Reserveren: 0182-524014
Zie voor meer informatie: info@newageboekwinkel-eressea.nl / 0182-524014

P+ webtip: Ani Choying Dolma