Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 juni 2009

Middelman: trekker waterstoftechnologie overleden

Middelman streed ruim vier jaar tegen een kwaadaardige en zeer zeldzame vorm van kanker. Met niet aflatende motivatie zette Middelman zich als onderzoeker en ondernemer in voor een schonere wereld. Kenmerkend voor hem waren zijn verfrissende en onconventionele ideeën, die met verve gedeeld werden met collega’s, vrienden en vakgenoten, zowel binnen als buiten de brandstofcelindustrie.

Middelman heeft diverse uitvindingen in een breed veld op zijn naam staan, waaronder de Reverse Electro Dialyse technologie, waarmee elektrische energie te winnen is uit het concentratieverschil tussen zout en zoet water. Dit leidde tot de oprichting van het bedrijf RedStack te Harlingen. Ook Helianthos’ dunne-film zonneceltechnologie, is mede op zijn naam te schrijven. Helianthos is nu onderdeel van Nuon en heeft recentelijk een nieuwe fabriek in Arnhem gebouwd. Recent nog richtte Middelman de firma Hyet BV op. Dit bedrijf houdt zich bezig met efficiëntieverbetering van waterstoftechnologie. Met de gepatenteerde Hyet-technologie kunnen brandstofcelvoertuigen 20 procent efficiënter worden gemaakt.
 
“Met het overlijden van Erik Middelman verliest NedStack niet alleen een gedreven directeur en collega en een goede vriend, maar verliest de duurzame energietechnologiewereld een creatieve, bevlogen en visionaire inspiratiebron”, aldus Otto Krediet CEO van NedStack. “Wij hebben bewondering voor de energie die hij tot het laatst toe in zijn werk stak en zijn hem zeer dankbaar voor zijn onvoorwaardelijke inzet. We kijken met trots naar wat hij in zijn leven heeft bereikt”.
 
Erik Middelman laat een echtgenote en twee kinderen achter.

P+ webtip: Nedstack

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier