Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
23 juni 2009

Wereldz: professionalisering vrijwilligerswerk medewerkers

Volgens initiatiefnemer Margot van Sluis – Barten van de Fortis Foundation staat Maatschappelijk betrokken ondernemen volop in de belangstelling. Onderwerpen om te bespreken bood ze in ieder geval genoeg aan: er was een keuze uit 100 onderwerpen. Haar eigen Wellventure Monitor was er ook. Met het nieuws dat dit meetinstrument nu al in diverse Europese talen verkrijgbaar is. En nu ook tegelijkertijd de tevredenheid meet bij zowel het bedrijf dat vrijwilligers levert, als de organisatie die gebruik maakte van de werknemers die in de tijd van de baas maatschappelijke taken vervulden. Na de plenaire opening door SER-voorzitter Rinnooy Kan konden de aanwezigen zich oriënteren bij een van de 77 stands. Zowel bedrijven en consultants als netwerken presenteerden zich op Wereldz. Rinnooy Kan zei: "Initiatieven op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen zijn erg waardevol en niet alleen een vorm van liefdadigheid. Ze bieden ondernemingen ook voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van identiteit en reputatie en ook qua organisatiecommitment van medewerkers".
Margot van Sluis – Barten, directielid bij initiatiefnemer Fortis Foundation, niet durven hopen: “Het toont aan dat maatschappelijk betrokken ondernemen toegroeit naar een volwaardige organisatiediscipline. We merken dit al enige tijd in de praktijk. Het stimuleert medewerkersbetrokkenheid, ondersteunt de positionering van je organisatie en bevordert de borging van je bedrijf in de samenleving. Het is mooi om te zien dat er ook vanuit andere organisaties steeds meer belangstelling is voor dit onderwerp.” Van Sluis wil echter ook een boom opzetten of het vrijwillige van vrijwilligerswerk eens niet zou moeten verdwijnen. Een bedrijfsuitje is immers ook leuk, en de deelname is verplicht.
 
Tijdens Wereldz werd bekendgemaakt dat MVO Nederland, met financiële steun van het ministerie van VWS, een nieuw programma lanceert dat volledig is gericht op stimulering en verdere professionalisering van maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland.P+ webtip: Wereldz

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier