Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
25 juni 2009

Meer LED-lampen in V&D en PRAXIS

Bij V&D zijn 10.000 gloeilampen vervangen door 7.000 energiezuinige varianten. Het toepassen van de nieuwe energiezuinige lampen, zorgt voor een energiebesparing van 70 procent bij V&D, terwijl tevens het lichtbeeld van de winkel verbeterd wordt. Daarnaast geven de nieuwe energiezuinige lampen minder hitte af, waardoor de winkelervaring aangenamer is. Hierdoor is  het minder noodzakelijk om de airconditioning te gebruiken, wat leidt tot verdere energie besparing. Ook Praxis heeft in al haar winkels energiezuinige armaturen en TL lampen geplaatst. Dit  heeft inmiddels geresulteerd in een energiebesparing van 16 procent.
 
Bij La Place wordt geëxperimenteerd met Philips LED-verlichting. Met LED is het mogelijk om een betere winkelbeleving te creëren door de uitstraling en sfeer in de winkel regelmatig aan te passen door middel van de verlichting Daarbij wordt tevens rekening gehouden met de specifieke productvereisten voor voedsel.
 
Pieter Swarts, Directeur Procurement Maxeda: “Economie en ecologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tegen deze achtergrond hebben wij daarom in 2008 een duurzaamheidsprogramma ontwikkeld met initiatieven die bijdragen aan een beter milieu.  Energie is hierbij een van de zes belangrijke projecten. Door te investeren in energiezuinige verlichting zoals die van Philips zetten wij verdere stappen in het halen van onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, terwijl deze ook bijdragen aan een mogelijkheid tot kostenbesparing.”
 
“LED-technologie  beantwoordt de vraag naar decoratieve èn functionele verlichting van winkeliers die de sfeer in hun winkel op een flexibele, eenvoudige en snelle manier willen aanpassen en tegelijkertijd de kosten voor energie en onderhoud willen reduceren” aldus Frank van de Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux.