Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
30 juni 2009

Een handjevol vakantietips van P+

Houden planten van kunst? Dat gaan we binnenkort leren, wanneer afvalkunstenaar Jan Eric Visser zijn kunstwerk Aquadyne buiten gaat zetten, in de regen en in de zon. Het is de bedoeling dat mossen, grassen en vetplanten op het beeld een plek gaan vinden. Visser biedt ze een bodem aan van gerecycled plastic. Het is gepatenteerd materiaal, in Engeland ontwikkeld voor drainage en als ondergrond voor groene daken. Het is poreus, waardoor planten goed kunnen wortelen. En het is materiaal dat helemaal past in het oeuvre van afvalkunstenaar Jan Eric Visser (1962), die al twintig jaar nooit ander materiaal gebruikt dan wat andere mensen in de vuilniszak gooien. Op zondag 14 juni presenteerde hij officieel het allereerste levende en groeiende kunstwerk, in de RAM Foundation in Rotterdam aan de Blekerstraat 10. Daar staat het beeld de hele zomer nog.P+ webtip: Jan Eric Visser in RAM Foundation

Hier een tip waar een Engelsman een moord voor zou doen. Daar zijn de bijzondere tenten van het concept “BoerenBed” al vrijwel allemaal volgeboekt, deze zomer. In Nederland is er nog volop gelegenheid om neer te strijken in een enorme bungalowtent, die er van binnen uit ziet als de keuken van een boerenhofstede van een eeuw geleden. Inclusief stoofkacheltje, voor de koude avonden. Of om eten op te koken. De meest populaire boerentent in Nederland staat bij de Historische Groentehof van Jac Nijskens in Beesel. Hij zit bijna de hele zomer al vol. De prijzen lopen uiteen van 195 euro voor een weekend tot 600 euro voor een hele week in het topseizoen.

P+ webtip: BoerenBed

Het eerste Earthship in Nederland is in Zwolle geland. Het zal niet als woning in gebruik worden genomen, maar als theehuis. Zo kunnen veel meer mensen zien dat dit bouwsel gemaakt is van afval. En thee drinken van natuurlijk gezuiverd regenwater. Duizend autobanden en duizenden lege flessen vormen de muren, een aarden wal zorgt voor de rugdekking.

P+ webtip: Earthship Zwolle