Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
04 augustus 2009

Ecobrasa: barbeknoeien met kokos

We hadden wat meer moeite dan normaal met het aanmaken van de blokjes. Of het ons zonder schoorsteentje op de Weber zou zijn gelukt? Maar toen de zwarte blokjes kokos eenmaal begonnen te gloeien, waren ze niet te doven. En ze brandden ontzettend lang. We misten de karakteristieke geur van houtskool, maar zeker niet de rook. Ecobrasa-blokjes walmen nauwelijks. Daarom worden ze in thuisland Spanje graag gebruikt in restaurants zonder buiten-BBQ. Wanneer onze lamskoteletjes vet druppelden, waren de vlammen ook minder hoog dan bij houtskool. Toen alle vlees op was, hadden we nog minstens voor de hele straat kunnen doorgaan met barbeknoeien, want de blokjes blijven maar doorgloeien.

Nog een weetje: elke duizend kilo Ecobrasa scheelt 50 bomen van een diameter van 15 cm die normaal gekapt worden om dezelfde hoeveelheid houtskool te produceren! De prijs is alleszins redelijk, zeker gezien het gebruik: 15 euro per 10 kilogram. Je hebt minder nodig en de blokjes branden langer. Te koop bij webwinkel Eco-logisch, die nog wel wat meer milieuvriendelijke producten voor tuinfeesten op de webetalage heeft staan. Waaronder een starter om de kolen in aan te steken.

P+ webtip: Ecobrasa

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier