Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
05 augustus 2009

Markeerstiften Edding hervulbaar

Opvallend aan de markeerstift is de kleur van de schacht. Dat is niet toevallig, want geeft aan dat voor het materiaal gekozen is voor gerecycled materiaal. Een hele reeks producten is in deze serie verkrijgbaar: ook boardmarkers en permanente markers. De serie heet: Ecoline.

De Nederlandse vestiging van Edding schrijft op de website: “De ontwikkeling van de milieuvriendelijke producten is slechts een onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van Edding. De milieuvriendelijke maatregelen van het bedrijf starten namelijk al bij het productieproces. Ook in de commerciële tak van het bedrijf zien we de milieuvriendelijke maatregelen terug. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat ongeveer 80% van alle markers navulbaar is. Er zijn voor bijna alle markers reservepunten te krijgen zijn. De CO²-uitstoot is aanzienlijk verminderd dankzij een milieuvriendelijk machinepark. En we wekken energie op door zonnepanelen op de productiefaciliteiten;

Edding is pas lid geworden van MVO Nederland: “Door ons aan te melden bij MVO Nederland verklaren wij dat we voor zover mogelijk rekening houden met het milieu bij onze dagelijkse werkzaamheden.”

P+ webtip: Navulbare marker