Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
05 augustus 2009

Unseen Products: Dit zijn geen rotsen, maar kussens

Waarom slaat deze designproducten zo aan in Duitsland? Hein Kop van Unseen Products: “Omdat ze dit soort fair trade niet kennen. Duitsers kennen eco- en bioproducten, maar kunstvoorwerpen die voldoen aan de smaak van de Westerse consument? Dat is nieuw. Ik blijf aan het praten, wanneer ik op Duitse beurzen sta. Bestellingen beginnen bij tien stuks, maar vaker willen ze er honderd tegelijk. Er is alle vertrouwen dat de consument zal kopen. In Nederland is een bestelling van 50 stuks een echte grote uitschieter.”

Over de rotskussens: “De wol komt zowel uit Zuid-Afrika als Australië. Om wol te vervilten moeten de haren een bepaalde lengte hebben. De Zuidafrikaanse kwaliteit is iets te kort, daarom wordt het gemengd. Ik heb daar op zich geen problemen mee. Ons doel is het creëren van lokale werkgelegenheid en dat lukt goed. Er werken nu al veertig mensen aan deze kussens.”

Ronél Jordaan laat zich als textielontwerper al 28 jaar inspireren door de natuur. Ze woont in Johannesburg. De spectaculaire rotskussens hebben een vulling van polyester, waar de laag vilt overheen wordt gewerkt. Ze maakt zelfs individuele rotsen die tot 90 centimeter breed zijn. Unseen Products is het verkoopkanaal in Europa, maar levert niet direct aan particulieren.

P+ webtip: Rock Cushions bij Unseen Products