Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
06 augustus 2009

Misericordia: Schitteren met Peruaanse blouse

Misericordia komt uit Lima, Peru. De productie gebeurt helemaal binnen het bedrijf. En het is een bijzonder bedrijf: Misericordia garandeert een eerlijk loon voor alle medewerkers en biedt werk gedurende het hele jaar (en niet allleen als het uitkomt). Miseriocorde loopt in dit Zuid-Amerikaanse land voorop als het gaat om eerlijke arbeidvoorwaarden en biedt bijvoorbeeld mannen en vrouwen hetzelfde loon. Dat gebeurt in Peru zelden. In de naam klinkt het woord misere door, ellende. En dat is niet toevallig. Voor veel medewerkers is Misericordia een nieuw begin na een moeilijke periode in hun leven. Iedereen is betrokken. Een kledingstuk wordt van begin tot eind door een persoon gemaakt. Ze maken zo “hun eigen kleren” en iedereen is betrokken bij de kwaliteit van het eindresultaat.
De ontwerpen worden gemaakt door Aurelyen, een Fransman die ook het bedrijf heeft helpen opzetten. De ontwerpen zijn bijzonder en fris. In elk kledingstuk vindt je bijzondere details. Opvallend is de fantastische afwerking en kwaliteit van alle producten.
De stoffen komen bijna allemaal uit Peru zelf en worden met dezelfde zorg voor detail uitgezocht. Misericordia gebruikt biologisch katoen en let ook bij het verven op het milieu. Dat is allemaal goed na te gaan, omdat de Peruanen zijn aangesloten bij MADE-BY, een overkoepelend label voor merken die kleding maken met respect voor milieu en mensen. Deze merken van MADE-BY zijn te herkennen aan een blauw knoopje op het label.

P+ webtip: Boulevard bij Watmooi