Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
10 augustus 2009

Honderdduizenden euro's aan duurzaam prijzengeld

Triodos: Mijn foto wint!
De foto van slapende koeien is de mooiste foto als het aan de bezoekers van de website Mijn geld gaat goed ligt. Wijzelf als mediterende boeddha staat maar net bij de eerste honderd, maar is ook net een paar dagen geleden ingezonden. Toch maar de koeien? De vakjury zal daarover beslissen? Doe mee met deze duurzame fotowedstrijd en maak kans op een lang weekend in een elektrische sportwagen of 99 andere duurzame prijzen. Een mooie vaas, een lamp, fotoboeken. Een indrukwekkende jury beslist over de meest duurzame kiek. De wedstrijd telt nu iets meer dan 300 deelnemers, dus er is nog volop kans om de meest geslaagde vakantiefoto te downloaden. Triodos Bank wil winnende platen gebruiken voor de eigen virtuele etalage, die laat zien waar bank voor staat. Stuur je foto in vóór 31 augustus.
P+ webtip: Mijn geld gaat goedP+ webtip: Deelnemende foto waarop wijzelf staan ASN Bank Wereldprijs
Op de website Voor de Wereld van Morgen, de community voor duurzame doeners, maakt u tot 30 oktober kans op de ASN Bank Wereldprijs: 20.000 euro voor het beste duurzame initiatief. Met dat geld kunt u uw duurzame initiatief daadwerkelijk tot uitvoering brengen. Er zijn tussenprijzen. Elke week wordt het initiatief met de meeste stemmen beloond met 100 euro. De vijf initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de finale en maken kans op de hoofdprijs. Op kop ligt nu een project gericht op Noord-Ghana, waar digitale voorzieningen uiterst schaars zijn. "En dat terwijl zowel jongeren als volwassen staan te springen om de computer te gebruiken. De stichting NorGhaVo steunt een initiatief van de lokale gemeenschap om een computerschool op te zetten." Zowel individuen als organisaties kunnen deelnemen.
P+ webtip: Voor de Wereld van Morgen

Ei van Columbus
Alweer voor de vijfde keer is het Ei van Columbus op zoek naar innovaties die er toe doen. Inschrijven kan tot 1 november 2009.
Het Ei van Columbus wordt iedere twee jaar uitgeschreven door de ministeries van VROM, BZ/OS, EZ, LNV en OCW. Alle organisaties kunnen zich voor de prijzen inschrijven: kleine en grote bedrijven, overheden, not-for-profitorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen; individueel of samen. Klein of groot, technologisch vernuft of praktisch idealisme. Duurzame innovaties verdienen de aandacht van iedereen. In vijf categorieën kunt u 12.500 euro verdienen (duurzaam product, duurzame dienst, duurzaam produceren, duurzame internationale samenwerking, duurzame maatschappelijke samenwerking). Er is ook een overall-winnaar.
P+ webtip: Ei van Columbus

FNV Zelfstandigen: ZZP MVO Trofee
Tijdens de Nacht van de Duurzaamheid, zal voor het eerst in de geschiedenis een MVO-prijs voor zelfstandigen worden uitgereikt. De ZZP MVO trofee is een waarderingsprijs voor bijzondere prestaties op het gebied van MVO speciaal voor ZZP-ers. De winnaar voert actief beleid t.a.v. MVO en streeft naar een maximale balans tussen de drie p’s (people, planet en profit). De prijs bestaat uit een trofee (beeld) en een geldprijs van 500 euro.  Aanmelding staat open voor zelfstandigen zonder personeel, al dan niet lid van FNV Zelfstandigen. De aanmelding moet uiterlijk maandag 17 augustus om 09.00 uur binnen zijn bij de organisatie.
P+ webtip: ZZP MVO Trofee