Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 augustus 2009

Vluchteling neemt Vulpunt-winkel over

Bamalang Cham komt oorspronkelijk uit Gambia en is in 2004 naar Nederland gekomen. Hij heeft in Gambia drie jaar lang een eigen bedrijfje als toeristengids gehad. Sinds hij in Nederland is, heeft hij bij verschillende bedrijven in loondienst gewerkt tot hij een aantal maanden geleden werkloos raakte. Cham: “ Ik weet hoe het voelt om zelfstandig en verantwoordelijk te moeten zijn om je eigen bedrijf te kunnen starten. Ik wil er dan ook voor 100 procent voor gaan. De overname van Vulpunt Hilversum geeft mij weer extra kracht, doorzettingsvermogen en motivatie voor de toekomst.” In de Vulpunt winkel in Hilversum worden inkt- en tonercartridges verkocht en opnieuw gevuld.
Cham is de eerste van in totaal 25 mensen die aan dit experiment meedoen. Naar verwachting zal de helft hiervan er in slagen om een zaak over te nemen. De aanloop van het experiment was lastig omdat werkloze vluchtelingen door veel instanties begeleid worden. “Instanties en bedrijven die graag zelf een boterham aan deze begeleiding verdienen en derhalve de potentiële kandidaten voor bedrijfsovername vasthouden en niet attenderen op deze mogelijkheid, “ zo stellen de initiatiefnemers.
Financier Start Foundation overweegt dan ook een nieuw experiment voor bedrijfsovername te starten met werkende vluchtelingen die onder hun niveau in loondienst werkzaam zijn.
P+ webtip: Ondernemend reintegreren