Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 augustus 2009

De brandweerriemen van Moke op Lowlands

Op de website van de verkoper lezen we: “E&KO is voortdurend met afval bezig. Tijdens onze eerste afspraak met het brandweercorps van Londen werden we onmiddellijk verliefd op hun oude brandslangen. Ook al begonnen we met de brandslangen uit Londen, op dit moment gebruiken we slangen die afkomstig zijn uit de hele UK, en heel binnenkort ook uit Nederland. We schrobben alle modder, smeer en wat er nog meer na 25 jaar actieve dienst achterblijft, weg. Wat er vervolgens tevoorschijn komt, is een opmerkelijk mooi, duurzaam en “groen” textiel. Om onze dankbaarheid aan de corpsen in de UK te tonen, doneren we 50 procent van onze winst aan de Fire Fighters Charity in Engeland.”

De brandweerriemen stonden al in Britse eco- en designbladen, van The Ecologist tot aan The “eerbiedwaardige” de krant The Times. De jonge vrouw die dit idee uitrolde, werd door The Guardian zelfs al vergeleken met Anita Roddick, oprichtster van de Body Shop. Kresse Wesling heet ze, en voordat met de stoere brandweerspullen aan de haal ging, produceerde ze milieuvriendelijke babyproducten.

De riemen kosten in Nederland 43,50 euro voor het model West End, de al net zo stoere Lady Bird mag voor 57,50 euro weg. Maar er is nog veel meer keuze op de webshop.

P+ webtip: webshop Elvis & Kresse Organisation Amsterdam