Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 september 2009

Christa Davis: babyslofjes van gebruikt kasjmir

De kunststudente Christa Davis begon met een stalletje op de bekende Britse rommelmarkt op Portobello Road. Van huishoudelijke artikelen stapte ze over op "vintage clothing" en begon te groeien. Haar "gedeconstrueerde" jurken werden een handelsmerk. De felle kleuren, de lapstukken op de ellebogen en de armen. Zeker toen de echte topdesigners de originaliteit ervan ontdekten en als inspiratiebron gebruikten. Het marktkraampje werd een winkel. Er kwam een tweede winkel bij en op een gegeven moment wist iedereen in Engeland aan de bloemetjesjurk die je droeg dat het een Davis was. Beroemde warenhuizen in New York en Hong Kong namen haar ontwerpen in hun collectie op.

Maar toen ze in 2000 tot een van de Britse designers werd benoemd die de nieuwe eeuw vorm zouden gaan geven, werd Davis zwanger en stopte ze met alles. De winkels gingen dicht.

Nu, negen jaar later, zijn er toch weer nieuwe labels. Daaronder Baby Davis, originele babykleding gemaakt van gebruikte kleding en herwonnen kasjmirwol. Verkopen doet ze een keer per maand direct vanuit haar nieuwe studio op Glyn Road 178 a in Hackney, (of op afspraak) maar vooral via haar webwinkel. Ook bezoekt ze vrouwen die te druk zijn om te gaan winkelen thuis. Magazines zijn er dol op om kindermodellen met haar kleding aan met veel nostalgie te portretteren op landelijke boerderijen, alsof ze een tuintje aan het maken zijn.

P+ webtip: Baby Davis bij watLiefP+ webtip 2: Christa Davis