Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
08 september 2009

Urgenda Consortium: Mogen wij 3000 elektrische auto's?

Het consortium zal in november leidende producenten van elektrische auto’s uit te nodigen om offertes in te dienen en verwacht levering in 2010. Drie typen voertuigen worden aangeschaft op basis van vastgestelde specificaties; een kleine- en grote bedrijfswagen en een personenauto.
Peter Bakker, CEO van TNT, "TNT participeert in deze tender om tot een versnelde invoering van elektrisch vervoer te kunnen komen hetgeen op dit moment de meest veelbelovende technologie is om onze CO2 footprint drastisch te reduceren."

Jeroen de Haas, CEO van Eneco, “Onze commitment is groot, niet alleen gaan wij zelf elektrisch rijden door ons wagenpark te vervangen met elektrische bedrijfswagens, ook gaan wij de oplaadpunten, NRGSPOT’s, faciliteren. We hebben als energiebedrijf een duurzame strategie en op deze manier geven we die strategie handen en voeten.”

Ruud Koornstra, Partner bij Tendris, “Wij zijn er van overtuigd dat de duurzame revolutie onomkeerbaar is. Tegen de stroom van de oude economie in, zien een groeiend aantal duurzame producten het licht. Naast duurzame energieopwekking, ledverlichting, een grote duurzaamheidsvraag vanuit de consument, steun vanuit de overheid,  is nu ook elektrisch rijden een feit. Ik doe het zelf al maanden en ben als autoliefhebber razend enthousiast. Het is fun, groen, snel en door deze tender binnenkort ook financieel aantrekkelijk. Remotion gaat het mogelijk maken dat particulieren en kleine bedrijven zich ook kunnen aansluiten bij de tender want iedereen moet meedoen.”

P+ webtip: Urgenda

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier