Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 september 2009

Eerste buitenbank met Cradle to Cradle certificering

De bank is gemaakt van verzinkt staal en biologische thermoharder (kunststof). En Cradle to Cradle wil zeggen dat materialen van een product aan het einde van hun levensloop worden gescheiden en zonder verlies van kwaliteit kunnen worden hergebruikt in een oneindige kringloop. Alle gebruikte materialen kunnen opnieuw nuttig worden ingezet.

De Come Back buitenbank is futuristisch van vorm en vervaardigd van duurzame, gifvrije materialen. De groene bank heeft een lange levensduur en is slijtagevast. In de ontwerpfase is rekening gehouden met de manier waarop grondstoffen aan het einde van de levensduur worden gerecycled. “Met de Come Back hebben we een unieke buitenbank gemaakt, die klaar is voor een duurzame toekomst”, zegt Eveline Bijleveld, ontwerpster van de bank.
 
Voor Eveline Bijleveld was het ontwerpen van de Come Back een uitdaging. “Naast de C2C uitgangspunten, moest de bank natuurlijk ook nog lekker zitten. Door het middenstuk van de bank te verhogen is er voldoende afstand om naast onbekenden op de bank te zitten. Maar het middenstuk kan ook als tafeltje worden gebruikt als je elkaar kent.”
 
Op dinsdag 8 september overhandigde Albin Kälin het Cradle to Cradle certificaat aan VelopA-Citystyle tijdens de opening van het duurzaamheidscentrum in Eindhoven. In dit centrum, het ICSE (The International Center for Sustainable Excellence) werd ook het startshot gegeven voor de Cradle to Cradle tentoonstelling waar de Come Back te zien is. Deze tentoonstelling toont hoe Nederlandse bedrijven omgaan met de ontwerpdefinities en processen om tot hoogstaande duurzame producten te komen.
 
En wat kost die Come Back bank? Bij de introductie: 2010 euro per stuk

P+ webtip: Come Back Bank