Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 oktober 2009

Philips: LED-verlichting is wel sfeervol

En dan het idee dat spaarlampen alleen beschikbaar zijn in een beperkt aantal ontwerpen, die bovendien niet overal in passen. Niets is minder waar: er is nu een hele reeks aantrekkelijke LED-lampen in alle vormen en grootten die in iedere standaard lampfitting gebruikt kunnen worden. Van tafellamp tot kroonluchter, hij kan overal in worden gedraaid. Spaarlampen werken niet met dimmers? Verschillende LED-lampen kunnen nu gebruikt worden met de meeste conventionele dimmers.
Om de al bekende voordelen van LED-lampen kan je natuurlijk niet heen: ze hebben een gemiddelde levensduur van 45.000 uur, gaan tot 25 keer langer mee dan gloeilampen - terwijl ze een fractie van de energie verbruiken- en worden in achttien maanden terugverdiend.
Een van de favorieten bij Philips horen we van Conny Degen van Philips Lighting is de Master LEDbulb Glow van 7 Watt: “Een echte beauty. Bijna zonde om in het armatuur te draaien.” De Glow, zo leren we, geeft een dimbaar warm wit licht en heeft een kleurtemperatuur van 2.700 Kelvin die vergelijkbaar is met het verschijnsel van een gloeilamp van 40 Watt.
Ook de kaarsvormige LED lamp voor kroonluchters uit de Novallure serie is een bijzondere. Hij verbruikt 2 Watt en heeft een vergelijkbare lichtopbrengst van 10 watt. De LED-lampen in de Retrofitseries zijn verkrijgbaar in alle vormen en maten:  helder en mat glas, accent-, ballon- of spotlampen, met of zonder dimmer, in kaars- en kogelvorm, in rood, groen, blauw, geel en kleurveranderende modellen. Prijzen liggen tussen de 9,99 en de 29,99 euro.

P+ webtip: Philips LED

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier