Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
06 oktober 2009

Bijna 500 oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters

Het aantal bezitters van elektrische fietsen neemt heel snel toe. Jolanda Hachmang: “Je moet goed kijken, want de accu’s zijn zo klein, je ziet ze bijna niet meer. Het valt pas op wanneer je oudjes als een gek voorbij ziet scheren. Dan denk je pas: wat is hier aan de hand?”

De elektrische scooter begint nu pas aan de opmars, onder andere sterk ondersteunt door de  NS. Ook die was er deze week bij, toen het nieuwe oplaadpunt op het Zernike Complex. Er worden nog drie andere palen verwacht. Het Energieconvenant Groningen is de initiatiefnemer. Dit is een samenwerkingsverband van de provincie Groningen met Nuon, Gasunie, GasTerra, Gemeente Groningen, Rabobank, Waterbedrijf Groningen en Essent. Hun doel is het gezamenlijk realiseren van concrete projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.

De NS springt op het initiatief in door Groningen te kiezen als een van de zes steden waar elektrische scooters te huur zijn. Abonnees van OV-fiets kunnen een van de vier Groningse NS-scooters huren bij de fietsverhuurder op het station. Om de huur van de elektrische NS-scooters een vliegende start te geven, wordt in Groningen een introductiekorting aangeboden. De komende drie maanden kost een rit van 3 uur per NS-scooter geen 7,50 euro maar slechts 5 euro en een rit voor de hele dag (tot 20 uur) 12,50 euro in plaats van 15 euro. OV-fiets (een dochteronderneming van NS) is erg blij met deze ontwikkeling en hoopt dat de
introductiekorting een extra stimulans is voor het huren van de elektrische scooter.

P+ webtip: Alle oplaadpunten in Nederland