Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
20 oktober 2009

Intelligente weerstations op zonne-energie

De weerstations zijn makkelijk in gebruik. Ze hebben geen kabel of stopcontact nodig en kunnen dus overal in huis geplaatst worden. Aan de achterkant van het toestel zit een zonnepaneeltje dat je eraf kunt klikken zodat je het in de zon kunt leggen als de batterij leeg begint te raken. De gebruiker wordt hiervoor gewaarschuwd door middel van een icoontje.
Mocht je het zonnepaneel vergeten zijn te herladen, kan je overschakelen op normale batterijen. Deze worden in gebruik genomen zodra het zonnepaneeltje leeg is of is afgekoppeld. In ongeveer vijf tot zes uur laadt het zonnepaneel de batterij weer vol en is hij weer twee tot drie maanden te gebruiken.
Op ieder toestel zit een groot LCD scherm waarop het uur, de binnen- en buitentemperatuur en de weersvoorspelling (behalve bij de RMR 331ES) gemakkelijk afgelezen kan worden. De klok wordt radiografisch gesynchroniseerd, en zal dus ten alle tijden de tijd accuraat weergeven.
Ieder weerstation heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Zo laten weericoontjes bij de BAR 332ES (89,90 euro) de weersvoorspelling voor de komende twaalf uur zien en worden ook de binnen- en buitentemperatuur en de vochtigheidsgraad weergegeven op het LCD scherm.
De RMR 331ES (69,90 euro) is een zonneklok, wat betekent dat op het scherm geen weersvoorspelling te zien is. Ook is hij iets kleiner van formaat. De RMR 500 ES (99,90 euro) vormt het paradepaardje binnen de +ECO lijn. Zo kan de RMR 500 ES ook gegevens verzamelen over de temperatuur en vochtigheid op meerdere plaatsen.
De weerstations zijn verkrijgbaar bij de ecologische bouwwinkel Eco-logisch in Amsterdam.

P+ webtip: Weerstation