Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
21 oktober 2009

Allpure: Heerlijk en eerlijk slapen

Het beddengoed, zo belooft Allpure, is gemaakt met respect. Voor de boeren die het katoen verbouwen, voor het land waarop het katoen geteeld wordt en voor de mensen die het hebben gemaakt. Vaak worden bestrijdingsmiddelen gebruikt om de katoenplanten in leven te houden. Deze putten vervolgens de grond uit en bezorgen de boeren en hun gezinnen een slechte gezondheid. Het katoen van Allpure is 100 procent gifvrij.
Kopers steunen met de aankoop van het eerlijke beddengoed verschillende projecten in India. De producent in Calcutta heeft jarenlang ervaring met het produceren van hoogwaardige producten uit organisch katoen en ondersteunt verschillende projecten op het gebied van scholing en microkredieten voor boeren, arbeiders en hun kinderen.
Het Allpure beddengoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren en de gangbare maten. Zo is er de Ivory lijn met een subtiele ivoorkleurige zijdeglans, de Stone lijn met een kiezelkleurige glans en de Horizon, die is gemaakt van ivoorkleurig katoen en die is afgewerkt met een donkergrijze bies. Alle sluitingen van de overtrekken zijn afgewerkt met stevige houtkleurige knoopjes. Prijzen van dekbedovertrekken variëren van 55,68 euro tot 110,46 euro. De kosten voor een hoeslaken liggen tussen 21,20 en 33,92 euro.

P+ webtip: Allpure

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier