Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
29 oktober 2009

The Hubshop: 100 duurzame miniwinkeltjes in dozen

In the Hubshop is ruimte voor 100 ondernemers die een zogenaamde box kunnen huren. Om het aanbod interessant te houden voor de consument vindt er zelfregulering plaats. Ondernemers met productassortimenten die goed lopen, houden hun plek in de winkel. Producten die niet goed verkopen, worden eerst door het Hubshop team tegen het licht gehouden en de ondernemer krijgt zonodig advies voor verbetering. Wanneer producten niet goed blijven verkopen, zal er plaats gemaakt moeten worden in het assortiment voor een andere ondernemer.

The Hubshop biedt de ondernemers en de consument twee grote voordelen. Duurzame producten komen beschikbaar via een fysieke winkel. Daarnaast blijven deze “producten met een verhaal” betaalbaar. Normaal gaat namelijk meer dan de helft van de retailprijs naar de winkelier. Dit drijft de consumentenprijs op. Bij de producten in the Hubshop gaat de gemaakte omzet direct terug gaat naar de ondernemer.

Naast een fysieke winkel en de advies functie van the Hubshop wordt er ook hard gewerkt aan een webwinkel. Op langere termijn zullen er Hubshops geopend worden in alle steden waar de the Hub actief is. Dat zijn er momenteel al meer dan 50 wereldwijd.

Wat zijn de huurprijzen? Inclusief btw kost een mini-etalage van:
50x25 centimeter 50 euro
50x50 cm 65 euro
100x50 cm 80 euro
150x50 cm 95 euro
100x100cm 110 euro

The Hubshop is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg nummer 195b, Rotterdam. Openingstijden     Dinsdag – vrijdag 10:00-18:00
Zaterdag 10:00-17:00.

P+ webtip: The Hubshop

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier