Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
13 november 2009

Hemp Hoodlamb: nepbontje voor warme oren

Plantenkamp maar er geen geheim van. Het label waar hij voor werkt stopt zoveel mogelijk hennep in alle kledingstukken. Dus ook in de oorwarmers. “De band is gemaakt van 55 procent hennep en 45 procent organisch katoen. De verhoudingen van het bont liggen wat anders, omdat je er niet al te veel hennepvezel doorheen kunt doen. Dan zou het bont te stug worden. Daarom is de verhouding hier 20 procet hennep, 35 procent gerecycled plastic en 45 procent acryl. Dat hebben we zo in overleg met de bontfabriek gedaan.”

Het voelt superzacht en inderdaad, wanneer je echt goed kijkt zie je wel dat hier nooit een dier in heeft rondgelopen. Plantenkamp: “Behalve voor de oorwarmers verwerken we het bont nooit opvallend in onze producten. Normaal zit een bontje aan de buitenkant van een jas, voor de sier. Bij ons zit het bont aan de binnenkant van de jassen, als voering. Je ziet het alleen als je de capuchon openslaat. Het zorgt bij Hemp Hoolamb jassen alleen voor de warmte.”

De uitstraling van het Nederlandse label Hemp Hoodlamb is die van snowboarders en planksurfers. De jacks, oftwel “hoodys” zijn stoer en zeer bewust. Daarom ook de keuze voor hennep. Het is een van de sterkste natuurlijke vezels en bij de productie zijn geen pesticiden nodig, of kunstmest.

De oorwarmers kosten 29 euro.

P+ webtip: Oorwarmers bij Wat Mooi

P+ webtip: Hemp Hoodlamb