Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
28 november 2009

Plastic doppen van suikerriet op kartonpak

Bernardo Gradin, CEO van Braskem, licht toe: "We zijn erg blij met deze samenwerking om een levensvatbaar hernieuwbaar alternatief te creëren voor traditioneel polyethyleen. Dit project is een volgende fase in een langdurig partnerschap als wereldwijde leverancier aan Tetra Pak en demonstreert de betrokkenheid bij duurzame ontwikkelingen die beide bedrijven delen."

Volgens de overeenkomst levert Braskem vanaf 2011 per jaar 5.000 ton groene HPDE voor de productie van plastic doppen en afsluitsystemen aan Tetra Pak. Deze hoeveelheid behelst meer dan 5 procent van de totale vraag van het bedrijf naar HDPE.
Bij Tetra Pak, wereldmarktleider in op houtvezel gebaseerde kartonnen verpakkingen, is het concept van hernieuwbare grondstoffen goed geïntegreerd en het bedrijf promoot actief om zorgvuldig en verantwoordelijk om te gaan met grondstoffen.

Tetra Pak is actief betrokken bij het houtkeurmerk FSC (Forestry Stewardship Council) en steunt de ontwikkeling van een gestandaardiseerde duurzaamheidscertificering voor de productie van hernieuwbare grondstoffen in de groene-plastic-keten.

P+ webtip: Braskem

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier