Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 december 2009

Sony-tv schakelt zichzelf uit

De Sony WE5 weet dus wanneer u er bent. Als u de kamer verlaat, schakelt de intelligente aanwezigheidssensor automatisch het beeld uit om energie te besparen. U kunt gewoon van het geluid blijven genieten en als u terugkomt, wordt het beeld weer ingeschakeld. Bovendien brengt een besparingsschakelaar het energieverbruik terug naar vrijwel 0 als de TV is uitgeschakeld.

De Sony-televisie is van meer energie-besparende snufjes voorzien, zoals een sensor die automatisch de backlight uitschakeld als er niemand meer wordt gedetecteerd in de ruimte. Na een instelbare tijd van 5, 30 of 60 minuten gaat het scherm op zwart als er niemand meer in de kamer is, of tenminste lijkt te zijn.

Om de laatste watts te besparen is er belangrijk klein knopje aan de onderzijde: de Energy Saving Switch. Met deze schakelaar zet ze de televisie helemaal uit, zodat deze geen enkele energie meer verbruikt. De televisie aanzetten met de afstandsbediening werkt dan natuurlijk ook niet meer.Sony meldt ten slotte:
+ Verbruik 50 procent minder energie met onze allernieuwste HCFL-verlichtingstechnologie (Hot Cathode Fluorescent Lamp).
+ Een lichtsensor houdt het omgevingslicht in kamer in de gaten en past de beeldinstellingen automatisch aan voor optimale energiezuinigheid.P+ webtip: Specificaties van Sony

P+ webtip: Specificaties van HIER-campagne

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier