Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
28 januari 2010

Ahrend ontlakt: dossierkasten weer als nieuw

Manager Marketing en Communicatie Remon van Rijn: “Next Life houdt in dat bestaand meubilair wordt gerevitaliseerd en hergebruikt. Kasten worden in de ontlakstraat van Ahrend van hun oude laklaag ontdaan en vervolgens opnieuw gespoten, desgewenst in een andere kleur. We kunnen in de oude dossierkast ook een moderne jaloeziedeurkast maken, met schuivende panelen die ruimte besparen.”

Zet Ahrend de bureaustoelen ook in St. Oedenrode in de ontlakinstallatie? Van Rijn: “Nee, de stoelen worden diepgereinigd, opgeknapt en opnieuw gestoffeerd. Het meubilair is weer als nieuw - tegen lage kosten – en krijgt een volgend leven. Aan het einde van de cyclus worden onderdelen gerecycled. Hiermee besparen organisaties geld en sparen zij het milieu. Het ontlakken en weer nieuw maken van een archiefkast scheelt 50 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van het maken van het nieuwe.”



Wat kost een opknapbeurt van de bureaustoel Ahrend 220? Van Rhijn: “Tot 135 euro, ongeveer. Veel duurder moet je het niet maken, want dan kun je beter een hele nieuwe gaan kopen.”
P+ webtip: Ahrend Next Life